НКБК ги усвои Препораките за обезбедување бесплатен државен WiFi на отворени јавни површини

Националната канцеларија за бродбенд компетентност (НКБК), во рамките на 14-та редовна седница која се одржа на 26 октомври 2020 година, едногласно ги усвои Препораките за бесплатен државен wifi интернет на отворени јавни површини. Претседателот на телото, Димитар Буковалов, појасни дека документот е во согласност со Програмата за работа на Владата… Read more“НКБК ги усвои Препораките за обезбедување бесплатен државен WiFi на отворени јавни површини”